Bake Zalm Met Huid
Salm Blijft Sappig en Vol van Smaak
Een Makkelijk en Snel Recept Dat Iedereen Kan Maken
Zalm met huid bakken is een geweldige manier om een lekkere en gezonde vismaaltijd klaar te maken. De huid van de zalm beschermt het vlees en houdt het sappig en vol van smaak. Dit recept is gemakkelijk en snel te maken, en het is perfect voor een doordeweekse maaltijd of een speciale gelegenheid.
Ingrediënten
- 1 zalmfilet met huid (ongeveer 1 pond)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 1/4 kop citroensap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de zalmfilet op de voorbereide bakplaat.
- Besprenkel de zalm met olijfolie, zout en peper.
- Pers het citroensap over de zalm.
- Bak de zalm gedurende 15-20 minuten, of totdat deze gaar is.
- Serveer de zalm direct met je favoriete bijgerechten.
Tips
- Je kunt de zalm ook in een grillpan of op de barbecue bakken.
- Als je de zalm in de grillpan bakt, bak hem dan met de huid naar beneden gedurende 3-4 minuten per kant, of totdat deze gaar is.
- Als je de zalm op de barbecue bakt, bak hem dan op een middelhoog vuur gedurende 5-7 minuten per kant, of totdat deze gaar is.
- Serveer de zalm met je favoriete bijgerechten, zoals rijst, aardappelen of groenten.
Voordelen van Zalm
Zalm is een gezonde vissoort die boordevol voedingsstoffen zit. Het is een goede bron van eiwitten, omega-3 vetzuren, vitamine D en selenium. Omega-3 vetzuren zijn belangrijk voor de gezondheid van hart en hersenen, terwijl vitamine D belangrijk is voor de gezondheid van botten en selenium is een antioxidant die het lichaam beschermt tegen schade door vrije radicalen.
Comments