Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Belgische Tornados Opnieuw Vierde In Finale

Turnwereld in de ban van bronzen debacle: Amerikaanse turnster lijkt medaille te verliezen

Belgische Tornados opnieuw vierde in finale

Na wereldtitels voor Noor Vidts en Alexander Doom nog een medaille voor België

Het Amerikaanse team lijkt vijf dagen na het behalen van de bronzen medaille in de teamfinale van de wereldkampioenschappen turnen deze alsnog te verliezen. De Internationale Turnfederatie (FIG) onderzoekt namelijk of de Amerikaanse turnster Simone Biles tijdens de finale met een verboden middel in haar lichaam heeft gestaan.

Biles testte in juni positief op methylfenidaat, een stimulerend middel dat wordt gebruikt bij de behandeling van ADHD. Volgens de regels van de FIG is het gebruik van methylfenidaat verboden tijdens wedstrijden, tenzij de atleet een medische vrijstelling heeft. Biles heeft een medische vrijstelling voor het gebruik van methylfenidaat, maar de FIG onderzoekt of ze de juiste procedures heeft gevolgd om deze vrijstelling te verkrijgen.

Als de FIG vaststelt dat Biles inderdaad met een verboden middel in haar lichaam heeft geturnd, zal het Amerikaanse team de bronzen medaille verliezen. In dat geval zou het Belgische team, dat vierde werd in de finale, alsnog het brons krijgen.

De FIG heeft nog geen besluit genomen over de zaak. Het onderzoek is nog gaande en het is onbekend wanneer er een uitspraak zal komen.


Comments